A kézművesség valamilyen formában végigkísérte életemet. Gyermekkoromban vonzott a régészet, elvarázsolt egy-egy tárgy szépsége, s visszarepített egy illuzórikus mesevilágba. Édesanyám irányításával horgoltam, kötöttem, hímeztem, subáztam, makraméztam, baba ruhákat varrtam. Autodidakta módon tinédzserként szabni-varrni is megtanultam, s ruháim jelentős részét magam készítettem.

Kerámia-készítéssel gimnazista koromban találkoztam, és érettségi után mestert kerestem, akinél a szakmát tanulhatom. Így lettem 1977-től Laborcz Mónika iparművész tanulója. Az iparművészeti kerámia készítést Tőle tanultam.

1991-ben családi és baráti segítséggel fazekas műhelyt létesítettem, ahol (folyamatos változtatásokkal) azóta is önállóan dolgozom. A tradicionális magyar népi fazekasság elméleti és gyakorlati ismereteit előbb könyvekből autodidakta módon és saját tapasztalataimból okulva tanultam, majd 2000-ben a budapesti Kresz Mária Fazekas Alapítvány Csinszka utcai intézményének mester- és oktató képzésén pontosítottam, és tanulmányi utakon szerzett ismeretekkel bővítettem.

Ezt a szakmát is csak szeretettel lehet művelni, és a végtelenségig tanulni.

Tárgyaim rendszeresen zsűriztetem, fontos számomra az anyag, a funkció és a megjelenés tökéletes összhangja. Hiszek benne, hogy a tárgyaknak önmagukat kell eladniuk. Minden edényt és kerámia tárgyat egyenként kézzel, illetve hagyományos kézműves technológiával készítem, így minden darab belőlem egy agyagba álmodott gondolat és idő. A készítés során az emberi egészségre ártalmas anyagokat mellőzöm.

2006-tól a Somogy Megyei Népművészeti Egyesület tagja vagyok. 2008-ban a Magyar Népi Iparművészeti Tanácsadó Testület Fazekas Népi Iparművész címmel ismerte el eddigi tevékenységemet.

Végzettségeim:

  • 1979 - Kerámia készítő szakmunkás
  • 2001 - Fazekas szakmunkás
  • 2002 - Népi-játszóházi foglalkozás vezető
  • 2002 - Népi játék és kismesterségek oktatója - fazekas szakoktató
  • 2008 - Fazekas Népi Iparművész